’Ik geef altijd honderd procent, waardoor ik soms te druistig ben’, Koedijk-middenvelder Sven Koopmans wil rustiger worden aan de bal

Ron Weinbrecher
Koedijk

Sven Koopmans (20) had zondag de competitie in de derde klasse B weer spannend kunnen maken. De aanvallende middenvelder van Koedijk miste tegen de koploper Hercules Zaandam vlak voor tijd een grote kans, waardoor het 0-1 bleef. De Koedijkers staan vierde op de ranglijst. „Een realistische plek”, vindt de middenvelder.

De positie ’tien’ is op het lijf van Koopmans geschreven. „Keihard werken, veel diepgang en regelmatig mijn doelpuntje meepikken.” De voetballer noemt zichzelf ’een redelijk complete voetballer’. „Het enige dat ik graag aan mijn spel wil verbeteren is de rust aan de bal. Ik ben soms te druistig. Dat heeft ook met mijn karakter te maken. Ik geef elke wedstrijd honderd procent en dan gaat het soms te haastig.”

Koopmans ziet veel perspectief in de huidige spelersgroep van Koedijk. „Ik vind dat we een groep spelers hebben die in de tweede klasse mee kan. Veel jonge en talentvolle voetballers. Ik hoop dat we dit jaar bij de eerste drie eindigen.”

De trainerswissel bij Koedijk (Willem-Jan Kroon stopte en Jeffrey Androg en Mats Blokdijk namen het stokje over) is goed uitgepakt, vindt Koopmans.

„Ik was eerst sceptisch over een tweemanschap, maar de wisselwerking tussen Mats en Jeffrey pakt prima uit voor onze groep.”

Zondag wordt er veel gevraagd van het jonge team, want Limmen - de nummer twee van de ranglijst - is de tegenstander. Wat is de kijk van Koopmans op dit duel en op de wedstrijden Egmondia-De Rijp en Vrone-KSV?

Limmen - Koedijk

„De eerste wedstrijd tegen Limmen hebben we met 4-2 gewonnen. Vooral door heel hard te werken en Limmen niet te laten voetballen. Ik vind het een sterke ploeg. Ik denk dat wij het dicht houden en een 0-1 overwinning boeken.”

Vrone - KSV

„Een makkelijke middag voor Vrone: 5-1.”

Egmondia - De Rijp

„De Rijp is de laatste twee wedstrijden goed bezig. Ik denk dat die ploeg deze lijn doorzet. Egmondia is niet in goede doen. Ik houd het op een 1-3 zege voor De Rijp.”

Daan de Vries van Reiger Boys had vorige week één juiste voorspelling.

Ron Weinbrecher

de toto

Wekelijks vragen wij een speler of trainer drie uitkomsten van duels uit deze speelronde te voorspellen. Op welk veld gaat een verrassing plaatsvinden, wie doet wat er verwacht wordt en uiteraard: wat doet hij dit weekend zelf met zijn ploeg? Vandaag het totoformulier van: Sven Koopmans van Koedijk

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen