Bouw appartementen op plek partycentrum Oude Beurs in Middenmeer begint naar verwacht dit jaar

Een artistieke impressie van de appartementen die komen op de plek van het vroegere partycentrum De Oude Beurs in Middenmeer.© Beeld aangeleverd

Winnie van Galen
Middenmeer

Het college van b en w in Hollands Kroon heeft ingestemd met de komst van 34 appartementen voor starters en senioren op de plek van Partycentrum De Oude Beurs in Middenmeer.

Het plan ligt momenteel ter inzage en bij het uitblijven van zienswijzen kan het naar de gemeenteraad. Als die procedure is doorlopen zal de bouw later dit jaar beginnen, aldus wethouder The Groot. De 34 appartementen bestaan uit vier segmenten: op de hoek van de Brugstraat en de Havenstraat gaat het om een gebouw met twaalf appartementen. De vormgeving grijpt terug naar het vroegere Hotel Smit op die plek. Aan de zijde van de Brugstraat komt een gebouw met vier appartementen en daarachter een gebouw met tien wooneenheden. Het vierde blok bestaat uit acht appartementen. De woningen variëren in grootte van een kleine tachtig tot ruim 130 vierkante meter.

Partycentrum De Oude Beurs, dat jaren heeft leeg gestaan, is in 2020 gesloopt. De nieuwe appartementen komen tevens op de plek van kapsalon Immink en bordeel Club4Pleasure. De nieuwbouw wordt ontwikkeld door De Oude Beurs BV van Middenmeerder Sjuk de Vries.

De sloop van de Oude Beurs in 2020.© Archieffoto Mediahuis

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.