Bestuurster moet 673 euro aftikken na onverantwoord rijgedrag op A9 bij Akersloot, terwijl een jong kind voorin zit

De vrouw haalde de motoragent in op de A9 ter hoogte van Akersloot.

De vrouw haalde de motoragent in op de A9 ter hoogte van Akersloot.© Foto politie

Suzanne Rijnja
Akersloot

Een dure middag voor de vrouw die dinsdag is aangehouden door de politie. In totaal moet ze 673 euro aftikken vanwege haar rijgedrag op de A9 bij Akersloot.

Tijdens een surveillance werd een motoragent ingehaald door een bestuurster die veel te hard reed. De agent klokte 150 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur geldt. Ook bleef de bestuurster helemaal links rijden, terwijl ze makkelijk naar de rijbanen aan haar rechterkant had kunnen gaan.

Toen de politie haar staande hield ’voor een praatje’ bleek er ook nog een 4-jarig kind voorin te zitten. ’Heel verantwoord dus...’, zegt de Alkmaarse milieuagent sarcastisch in zijn Instagram-bericht.

Boetes

De vrouw heeft 435 euro boete gekregen voor te snel rijden en 220 euro voor het onnodig links rijden. Daarnaast moet ze ook tweemaal 9 euro administratiekosten betalen.

Het kind moet voortaan achterin zitten, vindt de agent, maar daarvoor kreeg de vrouw nu alleen een waarschuwing. ’De middag is tenslotte al duur genoeg’, aldus de agent.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen