Festivals en ondernemers krijgen steun van gemeente Heiloo

Optredens en vermaak op een eerdere versie van ’Willibrordus Draait Door’. Het festival krijgt 6000 euro van de gemenete.© Foto Peter Bijkerk

Henk-Jan den Ouden
Heiloo

De gemeente Heiloo geeft 13.000 euro aan de cultuursector en 11.000 aan groepen ondernemers. Het geld komt uit het Weerstandsfonds, om hen een oppepper te geven na de lastige coronaperiode.

Het festival ’Willibrordus Draait Door’ krijgt 6000 euro voor het evenement en promotie daarvan. Er gaat 3000 euro naar het ’Veld-festival’, georganiseerd door de Muziek- en Dansschool. De Kunstparade, de Cultuurkoepel en de bibliotheek kunnen rekenen op 1000 euro. 575 euro is er voor De Buitenkansvoor promotie en koor sWing en zanggroep men Only 425 voor een concert in de Witte Kerk.

Het evenement ’Living Statues’, georganiseerd door Ondernemend Heiloo en de drie winkeliersverenigingen, krijgt een bijdrage van 5000 euro. Zij krijgen nog eens 4000 en 2000 euro voor twee promotieacties in weekblad De Uitkijkpost. De bijdrage wordt geledelijk afgebouwd, omdat het idee is dat de ondernemers de actie steeds meer zelf gaan dragen.

In het fonds zit volgens de gemeente nu nog 61.000 euro.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.