Pancratius overleeft zware week met zes punten en houdt zicht op tweede plaats: ’We richten ons op nacompetitie’

Gouda

Pancratius knokte zich de afgelopen maanden weer helemaal terug in de tweede klasse. Kroon op het werk was zondag de verdiende 0-2 zege op runner-up DONK.

De Badhoevedorpers boekten in Gouda alweer hun vijfde overwinning op rij. De laatste nederlaag dateert zelfs al van 31 oktober 2021.

Zodoende is de formatie van Danny Hijzelendoorn weer helemaal ’back in business’. Sterker nog, Pancratius heeft nummer twee weer helemaal in het vizier. Het gat is nu nog maar vier punten. HBC is wel een klasse apart en het zal een kwestie van tijd zijn wanneer de Heemstedenaren kampioen worden.

,,We richten ons op nacompetitie. Dat was al het doel aan het begin van het seizoen”, aldus Hijzelendoorn. „Dat ga je halen als je tweede of derde wordt en afhankelijk van de periodes ook als je vierde eindigt. We zijn op de goede weg.”

Vorige week zondag stond Pancratius voor de lastige missie om de zware uitduels bij EMM’21 (donderdag) en Donk (zondag) tot een goed einde te brengen. „Dat was pittig, want we spelen niet vaak twee duels binnen drie dagen en dan ook nog twee zware wedstrijden”, blikte Hijzelendoorn terug.

De oefenmeester zag ook een loom begin van zijn ploeg, maar in de problemen kwamen de bezoekers eigenlijk nooit. Alleen bij een 0-1 stand was doelman Stijn Morsch belangrijk met een cruciale redding op een inzet van dichtbij.

Al na acht minuten kopte Sander van Eijk na een verlengde inworp bij de tweede paal de 0-1 binnen. DONK speelde mat en maakte geen vuist. Nadat Dave Hertog eerder in het duel nog een kans miste, was hij een kwartier voor tijd wel trefzeker.

„Het was een wedstrijd met weinig kansen, maar vond we dat het constant onder controle hadden”, aldus Hijzelendoorn.

Overige uitslagen: RVC ’33 - HBC 0-4. Doelpunten HBC: Jesse Assendelft, Neil van Hooff, Bryan Wilderom en Sven Wierda. Bloemendaal - ESTO 1-1. Doelpunt Bloemendaal: Larse van Eck. DIOS - ASC 4-2. Doelpunten DIOS: Kevin Lei, Vincent Noordam, Ralph Noordam (2x).

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen