Naarder Van Aanholt en Duetz zeilen naar wereldbekerzege Mallorca

© EPA/Atienza

ANP
PALMA DE MALLORCA

Zeilsters Odile van Aanholt en Annette Duetz hebben de Trofeo Princesa Sofia in de 49erFX klasse op hun naam geschreven. Het Nederlandse duo hoefde in de afsluitende medalrace alleen maar te finishen om zeker te zijn van de eindzege in de wereldbekerwedstrijd.

De Braziliaanse olympisch kampioenen Martine Soffiatti Grael en Kahena Kunze wonnen de medalrace, maar zij brachten daarmee de eerste positie van Van Aanholt en Duetz niet in gevaar. De Nederlandse zeilsters eindigden als zesde in de laatste race. In de eindstand was het verschil 10 punten.

Duetz, die op de Spelen van Tokio brons greep met Annemiek Bekkering, voer op het evenement bij Mallorca voor het eerst samen met Van Aanholt. „Als je twee goede zeilers bij elkaar zet en dat klikt, dan is het mooi dat het goed gaat. Maar ze domineerden deze week. Dat is knap”, oordeelde bondscoach Jaap Zielhuis.

Luuc van Opzeeland veroverde in de nieuwe olympische windsurfklasse IQFoil de bronzen medaille. De 22-jarige Hoofddorper won de halve finales, maar in de eindstrijd verloor hij van de Brit Andrew Brown en de Italiaan Nicoló Renna.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen