Mogelijk Oekraïners in Antoniusgebouw in Bakkum, Montessorischool, Rabo en Puikman

De locatie Antonius in Bakkum is in beeld voor de opvang van Oekraïners.© Archieffoto

Henk-Jan den Ouden
Castricum

De gemeente Castricum onderzoekt of er ook Oekraïense vluchtelingen kunnen worden opgevangen in het gebouw van de voormalige Antoniusschool in Bakkum.

Ook de Montessorischool aan de Koekoeksbloem in Castricum, het gebouw van de Rabobank aan de Dorpsstraat en de Puikman in Castricum zijn locaties waar naar wordt gekeken, zo meldt de gemeente.

Voor de locatie van de Montessorischool (in de buurt van sporthal De Bloemen) zijn al huurwoningen gepland. In de Antoniusschool aan de Heereweg in Bakkum-Noord werd eerst speciaal onderwijs gegeven; nadat de school er vier jaar geleden vertrok, is het een tijdje in gebruik geweest door Horizon Jeugdzorg.

Rabobank

Het Rabobankgebouw aan de Dorpsstraat is begin vorig jaar gesloten. De flexwoningen aan de Puikman vlakbij station zijn nieuw, ze werden een half jaar geleden opgeleverd.

Eerder werd al bekend dat het Paulusgebouw aan de Oosterzijweg in Limmen in beeld is voor de huisvesting van vluchtelingen uit Oekraïne.er ook inderdaad opvang komt op deze locaties, informeert de gemeente de omwonenden.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.