Zeilsters Van Aanholt met teamgenote Duetz dicht bij zege in Mallorca

Odile van Aanholt (rechts).© Archieffoto

ANP
PALMA DE MALLORCA

Zeilsters Odile van Aanholt uit Naarden en haar teamgenote Annette Duetz hebben de Trofeo Princesa Sofia in de 49erFX klasse voor het grijpen. Het Nederlandse duo voert de ranglijst aan met 20 punten verschil op de Braziliaanse olympisch kampioenen Martine Soffiatti Grael en Kahena Kunze. Als de Nederlandse zeilsters zaterdag reglementair finishen in de medalrace zijn ze zeker van de eindzege in de wereldbekerwedstrijd.

Duetz, die op de Spelen van Tokio brons greep met Annemiek Bekkering, vaart op het evenement bij Mallorca voor het eerst samen met Van Aanholt. „Dit is de eerste keer samen. Dat was ook best spannend, maar het is goed gegaan en we hebben veel plezier gehad”, zei Van Aanholt. „Het was vandaag iets moeilijker, maar we zijn goed blijven racen”, zei Duetz.

Het duo weet dat ze zege zo goed als binnen is. „Het mooie nieuws is we nu al het evenement hebben gewonnen. Morgen hebben we nog een medalrace en daar moeten we zorgen dat we geen illegale dingen doen”, keek Van Aanholt vooruit. „Dat is een heel mooi resultaat na een winter hard werken. We staan er goed voor, maar dat betekent niet dat we nu kunnen chillen want we hebben ook gemerkt dat er nog genoeg dingen niet goed gaan.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen