Mehmet Simsek per direct weg bij RCH na stevige nederlagen: ’We beseffen allemaal dat het op deze manier niet door kan gaan’

Mehmet Simsek.© Archieffoto

Milo Lambers
Heemstede

Mehmet Simsek is niet langer trainer van RCH. Het bestuur en de trainer hebben besloten dat uit elkaar gaan de beste mogelijkheid is om het tij te keren.

RCH liep de afgelopen weken tegen grote nederlagen aan. Zo werd het met 0-11 verslagen door VSV en Sporting Martinus en ZSGOWMS rolden de club op met 9-0. Door een blessure en privé-omstandigheden bij beide keepers moest veldspeler Sergio Burke tegen VSV en ZSGOWMS zelfs op doel.

Door iemand anders voor de groep te zetten hoopt het bestuur dat er een schokeffect zal plaatsvinden bij de selectie. Simsek, van wie al duidelijk was dat hij na dit seizoen vertrekt omdat de club hem anders een vaste aanstelling moet geven, besloot te willen meewerken aan deze oplossing.

Simsek licht zijn besluit toe: ,,Ik heb de afgelopen tweeënhalf jaar met erg veel plezier gewerkt bij RCH. In het begin waren de resultaten uitstekend. Nadat bekend is geworden dat ik deze zomer vertrek, heb ik gemerkt dat het enthousiasme bij de spelers minder is geworden. Dat heeft zich vertaald in stevige nederlagen. Omdat het voor de club erg belangrijk is dat ze in de derde klasse blijven, heb ik besloten dat ik momenteel niet de juiste man ben voor de groep. Hopelijk brengt het iets teweeg.”

Voorzitter Kees Kokkelkoren laat weten dat de trainer van het onder 23 team waarschijnlijk doorschuift. ,,We beseffen allemaal dat het op deze manier niet door kan gaan. De uitslagen zijn uit het lood geslagen. Als het zo doorgaat, dan vliegen we eruit.”

Volgend seizoen zal Robbert Breedijk de trainer zijn. Hij is momenteel nog niet beschikbaar om voor de groep te staan.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen