Volendam pakt de draad met succes op

Mark Ortega: ,,We wisten dat er tegen Bevo een hoop werk te verrichten was.’’

Mark Ortega: ,,We wisten dat er tegen Bevo een hoop werk te verrichten was.’’© Foto Jaap van der Pijll

Cas Broxterman
Panningen

Voor de handballers van Volendam is de NL-League begonnen met een zege op Bevo. In Panningen werd het 33-36 voor de ploeg van trainer Mark Ortega.

Volendam eindigde in de BeNe-League op de vijfde plek en viel daardoor ternauwernood buiten de boot voor de seizoensfinales. Met Bevo stond er in het openingsduel van de NL-League direct een ploeg op het programma die Volendam op de vorige ranglijst slechts twee plaatsen ontliep. In de huidige competitie nemen alle Nederlandse teams het nog twee keer tegen elkaar op. De nummers één en twee vechten vervolgens uit wie zich landskampioen mag noemen.

Bevo eindigde in de BeNe-League als zevende, al was het verschil met Volendam groot: tien punten. Dat soort statistieken zeggen niks, merkte Ortega al snel in Panningen.

,,Van tevoren weet je: iedereen start weer op nul, dus iedereen ziet het als een kans om bovenaan te komen. Het publiek maakte er in de hal een sfeervolle wedstrijd van. Het tempo was goed en beide teams lieten zien wat ze konden.”

Ortega bereidde zich voor op een lastige wedstrijd. Bevo was dan wel stroef aan het BeNe-League seizoen begon, maar gaandeweg pakte het steeds meer punten. ,,Het is een ploeg die geen goede start had, maar daarna begon te winnen. We wisten dus dat er een hoop werk te verrichten was.”

Volendam en Bevo waren vrijwel de hele wedstrijd aan elkaar gewaagd. Niet voor niets stond er in de rust een 20-19 score op het bord. Met nog acht minuten op de klok was de stand gelijk: 30-30. In een time-out zette Ortega de boel op scherp. „Dertig tegen dertig is hetzelfde als ’zero’ tegen ’zero’. We moesten dus terug naar hoe we waren begonnen”, meent de oefenmeester. „We stonden verdedigend goed en deden ook in de counteraanvallen ons werk.”

Met als resultaat een 33-36 overwinning die hoop biedt voor het vervolg van de competitie. Volgende week zaterdag staat er in de eigen Opperdam gelijk een kraker op het programma: de krachtmeting met Aalsmeer.

handbal mannen

nl-league

BevoVolendam33-36

Scores Volendam: Fofana (8), Pettersson (7), Pavicevic (6), Binderis (4), Baijens (4), J. Roefs (2), T. Roefs (2), Van Gils (2), Nagtegaal (1).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen