RCH moet weer na rust met een veldspeler op doel en wordt volledig afgeslacht door VSV: 0-11

Simon Luybé
Heemstede

Met grote cijfers werd al een paar keer verloren maar zondag sloeg alles. RCH verloor met dubbele cijfers van VSV: 0-11.

Sinds bekend is geworden dat RCH niet meer verder gaat met trainer Mehmet Simsek, zit de klad er behoorlijk in. De club zou dan een vast dienstverband moeten aangaan en heeft voor een andere weg gekozen. De spelers lijken elke motivatie sindsdien te missen.

Het gebrek aan ijver kwam tijdens de rust verder tot uiting. RCH ging de kleedkamer in met een 0-5 achterstand. Keeper Jari van Drunen gaf aan dat het mooi geweest was. ,,Ik was geblesseerd begonnen. Als het 0-0 was geweest, ga je door. Morgen moet ik weer werken en inderdaad is de motivatie minder”, was de alles zeggende houding van de sluitpost.

Met twee man op de bank, was het al puzzelen voor Simsek. Nu moest speler Sergio Burke op doel. Tegen ZSGOWMS was Burke al gelegenheidsdoelman en moet negen keer vissen. „Als het moet doe ik het weer”, zei Burke, die niet kon vermoeden dat hij twee weken later weer het doel moest verdedigen. Zondag kreeg hij zes goals om zijn oren.

Het tekent de huidige situatie, hoewel Simsek zich de reactie van eerste keeper Van Drunen kon voorstellen. ,,Jari was allesbehalve fit en normaal een prima keeper voor de derde klasse. Maar de klad is erin gekomen en enkele spelers gooien de handdoek in de ring. Met deze ploeg zijn we ook gepromoveerd en voor de winterstop had ik een plan ingediend bij het bestuur. Met een beetje doorselecteren zou RCH verder kunnen komen. Met of zonder mij als coach. Alleen ze hebben gekozen voor Barry Tjeertes als TD. Die mag zijn eigen selectie samenstellen. De huidige spelers zijn daardoor gedemotiveerd.”

Al na vier minuten spelen, passeerde Chabbouk zijn eigen keeper. Een foutje van aanvoerder Clyde van Klosteren werd afgestraft door Malcolm Meijer. Bij een diepe bal op Tim Sewalt stond de verdediging te slapen en uit de voorzet scoorde Meijer opnieuw. Een korte bal van doelman Van Drunen op Virgil Moal werd doorzien door Rick Michielsen. En op slag van rust zorgde Meijer voor 0-5.

In de tweede helft ging VSV gewoon door. Meijer verdubbelde zijn productie. De overige doelpunten werden gemaakt door Sewalt, Lievense en Mitchel Pauwels.

Rachid Harraou houdt hoop. ,,We spelen nu tegen Spaarnwoude en Aalsmeer. Die moeten we winnen om degradatie te voorkomen.”

derde klasse zondag

RCHVSV0-11

RCH: Van Drunen (46. Burke), Deri, Scheepers, Van Klosteren, Moal, Van Beelen, Chabbouk, Ceylan, Van Wel (46. Nandu), Harraou, Trox.

VSV: Van der Aar, Boogaard, De Zwart, Kamstra, Sewalt, Van Egmond, Michielsen (72. Pauwels), Rietdijk (59. Lievense), Blom (63. Wilmink), Meijer, Veldhuis (59. Anker).

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen