De handbalsters van VZV hadden de remise bij Kwiek niet begroot. Maar zij waren er wel blij mee. ’Gelukkig kunnen we dit redelijk snel van ons af zetten’

Paulo Ramler
Raalte

Dat de handbalsters van JuRo/Unirek VZV vooraf niet voor een gelijkspel tekenden, maar er uiteindelijk wel blij mee waren, verklapte al een hoop. De remise bij Kwiek (27-27) was niet begroot. En de Veldtemsen kwamen daar zelfs nog goed weg.

Vorige week ontdeed de ploeg van trainer Rolf Schulte zich al bijzonder moeizaam van V&L (30-27). Al heeft VZV het tegen die ploeg altijd lastig. Op bezoek in Raalte haperde de motor echter opnieuw. ,,Vooral in de afronding was het van onze kant nogal onzuiver. Dat het in de eerste helft niet liep, had daar echt honderd procent mee te maken’’, zei aanvoerster Jane Kramer.

Het resulteerde al vrij snel in een 6-0 achterstand. ,,Daarna was Esma Staal gelukkig lekker op dreef’’, zei Kramer. De opbouwster nam de eerste vijf doelpunten van VZV voor haar rekening en daarmee zorgde zij er persoonlijk voor dat het team uit ’t Veld weer terug in de wedstrijd was gekomen: 8-5. En richting de rust was het verschil nog slechts twee treffers in het voordeel van Kwiek: 13-11.

In het tweede bedrijf dreigde het bij 22-17 opnieuw mis te gaan voor VZV. Wederom herpakten de bezoeksters zich om uiteindelijk zelfs nog een puntje uit het vuur te slepen. ,,En een heel belangrijke’’, zei Kramer. Hoewel er in feite niets is veranderd, want VZV moet koploper VOC nog steeds twee keer verslaan om nummer één in de poule te worden. ,,Gelukkig kunnen we deze wedstrijd redelijk snel van ons af zetten. We hebben ook niet echt een keuze. Bovendien komt er tegen VOC altijd een andere energie vrij. Aankomende zaterdag gaan wij er gewoon alles aan doen om te winnen. We zien dat duel in ieder geval vol vertrouwen tegemoet.’’

Meer nieuws uit Sport Noordkop

Meest gelezen