Verdachte Opmeerder (29) langer vast na gewelddadige dood Sjaak Groot

De gewelddadige dood van Berkhouter Sjaak Groot kreeg veel aandacht in het programma Opsporing Verzocht.

De gewelddadige dood van Berkhouter Sjaak Groot kreeg veel aandacht in het programma Opsporing Verzocht.© Foto Mediahuis

Coen van de Luytgaarden
Obdam

De Opmeerder (29) die afgelopen week is opgepakt in verband met de gewelddadige dood van Berkhouter Sjaak Groot, blijft nog twee weken langer achter de tralies.

Dat heeft de rechter-commissaris vrijdag besloten na voorgeleiding van de verdachte.

Een zwaarbewapend arrestatieteam lichtte de verdachte dinsdagochtend van zijn bed in Obdam. Hij verbleef daar in een woning aan de Poststraat bij een vriendin.

Lees ook: Weer arrestatie voor gewelddadige dood Sjaak

Bivakmutsen

Rechercheurs met bivakmutsen op, ramden de voordeur van de huurwoning in en voerden de verdachte geblinddoekt af. Enkele omstanders waren getuigen van de snelle arrestatie.

Weduwnaar Sjaak Groot (72) werd in juni vorig jaar overvallen door een gewelddadige bende die op brute wijzen diens woning binnendrong. Hierbij ontstond een worsteling en werd ’Ome Sjaak’ zonder pardon doodgeschoten.

Er zijn inmiddels vijf verdachten opgepakt. Onder hen een die enkele weken eerder werd gearresteerd in de Weerestraat in Obdam.

Uit onderzoek blijkt dat de criminelen, voorafgaand aan de overval, bijeen zijn gekomen in een loods in Hoogwoud.

Lees ook: Woning Sjaak Groot in de verkoop

Onlangs is de woning van Sjaak Groot aan ’t Oosteinde in de verkoop gezet. De belangstelling hiervoor is zo groot dat is besloten die bij inschrijving af te wikkelen.

Lees ook: Verdachte in zaak Sjaak Groot overleden

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.