Tijdens de poëzieroute in de Poldertuin kun je nu ook gedichten beluisteren

De Poldertuin staat in bloei.

De Poldertuin staat in bloei.© Archieffoto RedMouse

Marja van Spaandonk
Anna Paulowna

De poëzieroute door de Molenvaart in Anna Paulowna heeft dit jaar iets nieuws: een audiotour. Sommigen gedichten hebben een QR-code of geluidsbox waardoor het gedicht nu ook te beluisteren is.

De poëzieroute bestaat uit een selectie van ruim twintig gedichten ingezonden door scholieren en volwassenen. Schoolklassen en meer dan veertig individuele inzenders hebben zich laten inspireren door het thema ’groei’. De gekozen gedichten staan met naam vermeld, langs de wandelpaden tussen de bloemenpracht.

De initiatiefnemer van de poëzieroute, Stichting Kunst en Cultuur Anna Paulowna, heeft de deelnemers uitgenodigd op zondag 17 april voor een gezamenlijke rondgang. Tijdens deze rondgang is ook sneldichter Judith van Lierop aanwezig. Zij zal van 13.00 tot 15.00 uur rondlopen om gedichtjes te maken voor deelnemers en belangstellenden.

Geselecteerde gedichten

Lees ook: Elk jaar gaan er 250.000 bollen de Poldertuin in

De geselecteerde gedichten zijn afkomstig van de volgende scholieren uit Breezand en Anna Paulowna: Xeano Brandsema, Lois Vaas, Bram Borst, Kim Borst, Kjelt van de Tonnekreek, Sarah Thielman, Romy Wiersma, Aaron Smit, Jurre Holtz, Ella Blom en Sanne Verschoor.

Bij de volwassen inzenders gaat het om gedichten van: Sylvia Schiechel, W. H. Maris-Eriks, Marika Veul, Alice Huiberts, Marianne Beenders, Christel Voorham, Wilma Wilman, Cobie Hartendorp, Atti Smit-Ran, Truus Johannes, Hans Nouwens en Erica van Dam uit Anna Paulowna en omstreken.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.