Voor het eerst sinds 2019 zijn er weer Bloemendagen in Limmen dit jaar, de hyacinten komen nu overal vandaan

Kan Limmen het nog: mozaïeken maken? De Bloemendagen worden eind april gehouden.

Kan Limmen het nog: mozaïeken maken? De Bloemendagen worden eind april gehouden.© Foto Bloemendagen Limmen

Sommige mozaïeken uit het verleden worden weer actueel.

Sommige mozaïeken uit het verleden worden weer actueel.© Foto Hyapinten

1 / 2
Henk-Jan den Ouden
Limmen

Er komen dit jaar voor het eerst sinds 2019 weer Bloemendagen in Limmen. Van zaterdag 23 tot en met woensdag 27 april zal het dorp weer worden opgesierd door mozaïeken van hyancintennagels, straatversiersels, bloemstukken en mooi aangelegde tuinen.

Het evenement is twee jaar weggeweest vanwege de coronaregels. De organisatie heeft de belangstelling gepeild en de meeste deelnemers van de vorige jaren doen weer mee. ,,Er zijn natuurlijk ook wat ploegen gestopt, maar er zijn er ook die toch weer mee gaan doen’’, aldus Liesbeth Hendrix van het organiserende comité. Ook bijvoorbeeld basisschool Het Kleurenorkest aan de Hogeweg doet weer mee.

De exacte route langs de mozaïeken, bloemstukken en andere creaties - er is ook een vrije categorie - is nog niet bekend, omdat deelnemers zich nog steeds kunnen aanmelden. De dagen zijn wat eerder dan anders vanwege de warme weken in maart.

Hyacintenbloemen

Een vraagteken was ook nog even of er genoeg hyacintenbloemen zouden zijn. ,,Een paar kwekers zijn gestopt, maar we hebben andere kunnen vinden’’, zegt Hendrix. De bloempjes komen nu uit Castricum en Bakkum, maar ook uit de Bollenstreek tussen Haarlem en Leiden en wellicht uit de Noordkop. De bloemen worden volgende week en de week daarop van het land gehaald. Ze zijn dan vanaf 16 april beschikbaar voor de prikploegen.

Op zondag 24 april zijn er ook weer activiteiten in het dorpscentrum aan de Vuurbaak. Er zullen in elk geval oldtimers te zien zijn.

Meer informatie op www.bloemendagenlimmen.nl en via mail: info@bloemendagenlimmen.nl.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen