Handbalsters SEW leggen zich er bij neer: meer dan de tweede plek zit er niet in

Robin Kaandorp
Venlo

Voor de tweede week op rij verloor Westfriesland SEW met groot verschil van Venlo. En bij de eerste wedstrijd in de nacompetitie waren er geen verzachtende omstandigheden. Het werd 36-22.

,,We hebben er de hele week naar toe kunnen werken, dus daar heeft het niet aan gelegen. We wisten wat ons te wachten stond en waren goed voorbereid”, constateerde coach Arthur Langedijk. ,,Dus we moeten concluderen dat Venlo op dit moment gewoon een maatje te groot voor ons is. Als wij een heel goede dag hebben en zij een slechte, maken we misschien een kans. Nu waren we niet tegen ze opgewassen. Zij zijn verder.”

De bezoekers namen nog wel een 0-1 voorsprong, maar dat zou de enige voorsprong van de avond blijven. ,,Als je in de eerste zes minuten al drie technische fouten maakt, dan weet je dat een ploeg als deze dat afstraft.’’ Zo liep het verschil snel op en keek SEW gaandeweg de eerste helft al tegen vijf of zes treffers achterstand aan. ,,Via een time-out probeerde ik nog wat te veranderen, maar dat lukte ook niet. En aanvallend was het ook gewoon niet goed genoeg. We misten enorm veel kansen.”

Bij rust was het gat zelfs opgelopen tot elf. ,,Dan ga je in de tweede helft alles of niets spelen. We hebben dan ook veel met zeven veldspelers gespeeld. Dat ging op zich helemaal niet verkeerd, maar de wedstrijd was natuurlijk al gespeeld. We hebben ons daarin wel alvast een beetje kunnen richten op de volgende wedstrijd.”

En dus is na slechts één wedstrijd eigenlijk wel duidelijk dat SEW de eerste plaats in de poule uit het hoofd kan zetten. Het enige ’lichtpunt’ was het onverwachte verlies van Quintus tegen Volendam. ,,Daardoor houden we de kans om nog tweede te worden in ieder geval in eigen hand. Dat is het doel voor de komende weken.”

handbal, eredivisie

VenloSEW 36-22

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen