Het werd beklad, in brand gestoken en bewerkt met een houtzaag. Nu heeft het witte kunstpaard van Egmond een nieuwe plek, ditmaal tussen zijn soortgenoten

Het paard staat nu in de wei en heeft een plek in de kudde gekregen.© jjfoto.nl / Jan Jong

Suzanne Rijnja
Egmond aan den Hoef

Eindelijk rust en tussen zijn soortgenoten. Het witte paard kunstpaard dat bij de entree van Egmond aan Zee stond, is nu op zijn nieuwe plek bij manege Groot in Egmond aan den Hoef.

Het witte kunstpaard heet ’Stairway to Ringo’. En het viel lang niet bij iedereen in de smaak in Egmond aan Zee. De afgelopen zes jaar is het werk van kunstenares en fotografe Hellen van Meene beklad, in brand gestoken en met een zaag bewerkt. Het paard is roze en blauw geweest en heeft zebrastrepen gehad. Ook het hondje (Ringo) op zijn rug moest het bekopen: die werd er af gesloopt.

Al met al was de entree van Egmond aan Zee, bij de kruising van de Egmonderstraatweg, Voorstraat en de Sportlaan, geen ideale plek voor het pechpaard.

(Tekst gaat door onder de foto’s)

Het paard staat nu bij Manege Groot aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef.© jjfoto.nl / Jan Jong

Het witte paard heeft allerlei verschillende kleuren gehad door vandalen.© jjfoto.nl / Jan Jong

Het paard is opnieuw hersteld en staat eindelijk in de wei en is nu onderdeel van de kudde. Voor de Egmonders die wél fan zijn van het dier, goed nieuws: ook de nieuwe plek bij de manege is goed te zien van de openbare weg, de Herenweg in dit geval.

Het kunstpaard is onderdeel van de Paardenparade, een permanente kunstroute die Alkmaar, Heiloo en Bergen met elkaar verbindt.

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.