Grote brand verwoest bedrijfspand in Hem

© Glocal Media

Internetredactie
Hem

Bij een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw in Hem waren in de nacht van donderdag op vrijdag diverse explosies te horen. In het gebouw zat een autobedrijf. Het pand is volledig door brand verwoest.

De brand aan de Zuiderkoggeweg werd niet lang na middernacht gemeld. Acht minuten na de melding werd al opgeschaald naar zeer grote brand waardoor brandweerploegen uit wijde omgeving naar Hem reden.

Lees ook: Uitslaande brand legt drie autobedrijven en bouwbedrijfje in de as op Zuider Cogge

Onder meer brandweer uit Hoorn, Winkel, Enkhuizen, Westwoud, Bovenkarspel, Opmeer en Stompetoren werd gealarmeerd. Diverse hoogwerkers van de brandweer werden ingezet. De brandweer reed met waterwagens om voldoende bluswater beschikbaar te hebben.

Rond 1 uur probeerden brandweermannen te voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere panden. De brand was een uur later onder controle en niet overgesprongen naar andere gebouwen. Het gecontroleerd laten uitbranden en nablussen ging vanaf 2 uur nog enkele uren duren, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Boven de brand hing een dikke wolk rook. Wie last had van de rook, werd door de veiligheidsregio geadviseerd ramen te sluiten en het ventilatiesysteem uit te zetten. Er vielen geen gewonden.

In de video zijn de explosies goed te horen:

© Glocal Media

© Glocal Media

© Glocal Media

© Glocal Media

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen