Grote schrik bij Schoten - Pancratius als speler thuisploeg naar de grond gaat. Gelukkig is het ’slechts’ een gebroken rib. ’Voetbal is op zo’n moment bijzaak’

Bas Pel scoort de 2-0 voor Pancratius tegen Schoten.© Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Milo Lambers en Simon Luybé
Haarlem

Dat Schoten met 0-5 verloor van Pancratius was slechts bijzaak. De opluchting was vooral groot dat het relatief goed ging met Donny Koning. De speler zakte in elkaar maar maakt het relatief goed.

De tweede helft was zes minuten onderweg toen de Koning zonder tegenstander in elkaar zakte en naar de grond ging. Na snelle hulp van de verzorger van de tegenstander en de komst van een ambulance, bleek dat de speler van Schoten een rib had gebroken in een duel met een tegenstander. Daardoor werd zijn ademhaling bemoeilijkt.

De schrik zat er goed in, vertelt trainer Remko Hoek ,,Voetbal is dan natuurlijk alleen maar bijzaak. Iedereen was erg bang dat het nog een keer zou gebeuren. Het was een gelukkige constatering dat er niets mis was met zijn hart.”

Hoek dacht op dat moment al niet meer aan de wedstrijd, Schoten stond al met 3-0 achter. ,,Van mij hadden we niet verder gehoeven maar de spelersgroep was unaniem in hun wens om verder te spelen. Dat vond ik goed, want zij moeten het uiteindelijk doen.”

De wedstrijd tussen nummer laatst Schoten en subtopper Pancratius was snel gespeeld. ,,Het eerste kwartier had ik niet het gevoel dat we met vijf doelpunten verschil zouden winnen”, blikt Danny Hijzelendoorn, trainer van de bezoekers, terug. ,,Het ging gelijk op tot we de openingstreffer maakte.”

Ondanks het grote verschil in cijfers, vond de trainer niet dat Pancratius groots had gespeeld. ,,Op een gegeven moment werd het slordig, spelers liepen uit hun positie. We werden toch iets te gemakkelijk. Al met al denk ik dat de uitslag een juiste weerspiegeling is van het krachtverschil.”

Dat wordt beaamd door Hoek wiens ploeg onderaan staat. ,,Het frustrerende is dat we vaak goed mee kunnen komen maar toch verliezen. Vandaag zat er niet meer in.”

De doelpunten door Pancratius werden gemaakt door Tom Leenen, Bas Pel en Dide Mentink. Dave Hertog scoorde twee keer.

Overige uitslagen:

Bloemendaal – RVC’33 4-0

Doelpunten Bloemendaal: Miquel Abrahams, Koen Beeren (2x) en Mike Guliker.

RKDES-RCH 2-1

Spaarnwoude-Ilpendam 1-2

Doelpunt Spaarnwoude: Don Rutte

Onze Gezellen-Eendracht 2-1. Doelpuntenmakers OG: 32. Luc Grasman, 49. Jurre Dekker

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen