Motorrijder die overleed bij zwaar ongeluk in Ilpendam is een 53-jarige man uit Purmerend

© DNP.nu

© DNP.nu

1 / 2
Internetredactie
ILPENDAM

De motorrijder die woensdagmiddag overleed bij een zwaar ongeluk op de Jaagweg (N235) in Ilpendam is een 53-jarige man uit Purmerend. Dat heeft de politie bekendgemaakt.

De man reed op een driewieler motor en botste rond 17.00 uur op een auto. De traumahelikopter uit Amsterdam werd opgeroepen. Naast ambulances rukten ook meerdere brandweerwagens uit.

De motorrijder werd door de hulpdiensten gereanimeerd, maar de man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De 30-jarige bestuurster van de auto raakte niet gewond. De verkeersongevallenanalyse (VOA) onderzoekt de exacte toedracht van het verkeersongeval.

(Tekst gaat door onder de foto)

© DNP.nu

Als gevolg van het ongeval stond een file van zes kilometer in beide richtingen. Ook bussen werden omgeleid. „Het is een grote puinhoop”, omschreef een inzittende van een lijnbus de plaats van het ongeval.

De nabestaanden van het slachtoffer zijn in kennis gesteld, zegt de politie. Kort na het ongeval plaatste ambulance- en politiepersoneel schermen om de locatie van de aanrijding af te schermen van het publieke oog.

© DNP.nu

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.