Negen doelpunten tegen maar aan geen enkele goal had Sergio Burke schuld dus was de gelegenheidsdoelman ’Man of the Match’ bij RCH

Sergio Burke: ,,Als het moet doe ik het weer.”© Archieffoto United Photos

Rob Spierenburg
Heemstede

Zijn teammaats riepen hem uit als ’Man of the Match’. Omdat alle veldspelers van RCH hadden gezien dat gelegenheidsdoelman Sergio Burke aan geen enkele tegengoal schuld had. De sluitpost ad interim kreeg er liefst negen om de oren.

Afgelopen zondag in de thuiswedstrijd tegen ZSGOWMS moest RCH-trainer Mehmet Simsek het stellen zonder doelman. Geen prettig vooruitzicht als je knokt tegen degradatie en een kampioenskandidaat op bezoek krijgt. Dat veldspeler Sergio Burke tussen de palen plaatsnam was logisch. Simsek wist dat de 35-jarige aanvaller in de zaal bij Olympia Haarlem op doel staat en verzocht Burke het voor één keer ook op het veld te doen.

Lees ook: De keepers van RCH zijn afwezig en dus moet er een speler op doel. Die moet negen keer vissen tegen ZSGOWMS

In de eerste helft viel de schade met 0-2 nog alles mee. Na de rust was er voor Burke letterlijk geen houden meer aan. Toen het Amsterdamse artillerievuur na 90 minuten eindelijk zweeg, stond er 0-9 op het scorebord. „Een beroepsvisser zou jaloers op mij zijn geweest”, schertst Burke die al jaren in IJmuiden woont.

„Toch heb ik niet één fout gemaakt”, stelt de vader van twee dochters (met een derde meisje op komst) in alle ernst. „Één keer ging ik bijna de mist in. Ik wilde de bal oppakken maar greep mis omdat ik keek wie ik zou aanspelen. Nèt voor de achterlijn had ik hem dan toch te pakken.”

Over de oorzaak van de kansloze tweede helft hoeft Sergio niet lang na te denken. „Onze fitheid en die van de tegenstander. Niet alle spelers van RCH komen trainen. Ik ben er bijna altijd.” Fusieclub ZSGOWMS (Zonder Samenspel Geen Overwinning & Wilskracht Maakt Sterk) knokt voor de titel en is topfit. „Dan red je het dus niet.”

Anderhalf jaar geleden nam Burke afscheid van RCH om zijn loopbaan als selectiespeler af te sluiten bij Geel-Wit. Het werd geen succes. „Ik had daar geen klik met mijn medespelers en ben al in september gestopt.”

Een maandje later maakte corona overigens een einde aan al het amateurvoetbal. Burke keerde terug naar RCH en denkt dat dit zijn laatste seizoen is. „Op het veld. In de zaal ga ik zeker nog een jaar door.” Het stoppen met veldvoetbal heeft overigens niets te maken met de ietwat vernederende ervaring van afgelopen zondag. „Als het moet doe ik het weer.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen