De keepers van RCH zijn afwezig en dus moet er een speler op doel. Die moet negen keer vissen tegen ZSGOWMS

Simon Luybé
Heemstede

Met een speler op doel kon RCH koploper ZSGOWMS niet van zich afschudden. Het werd 0-9. Oktober vorig jaar keerde een gehavend RCH nog huiswaarts met een kleine 2-1 nederlaag.

Omdat beide keepers afwezig waren, een met een langdurige blessure en een vanwege privé redenen, was trainer Mehmet Simsek gedwongen om speler Sergio Burke op doel te posteren.

„Er staat geen jeugd klaar om dit op te vangen. Er waren nog twee spelers ziek, dat kreeg ik vanmorgen te horen. En in de opwarming haakte Virgil Moal af met een enkelblessure”, zag Simsek de middag al zwaar in.

Na twee minuten stond het al 0-1. Vreemd genoeg ging het daarna lange tijd goed. RCH had zelfs gelijk kunnen maken. Rachid Harraou en Anass el Khamlichi gingen op de keeper af. In plaats van breed te leggen, koos Harraou voor eigen succes en faalde.

Vlak voor rust veroorzaakte Clyde van Klosteren een strafschop en kwam ZSGOWMS op 0-2.

In de tweede helft kreeg RCH ook een penalty na hands van een verdediger van de Amsterdammers. Topscorer Rachid Harraou schoot op de paal.

Het werd een gelopen race nadat opnieuw Van Klosteren een strafschop veroorzaakt en het 0-3 werd. De teller stopte bij negen.

„Na een uur spelen kregen spelers pijntjes en werden moe. Ik had ook maar een wissel en die was niet eens fit. En als wij ze niet maken, doen zij het wel. De doelstelling blijft handhaving.”

Bij Alliance ’22 moest er vorige week ook een veldspeler op doel vanwege een blessure bij de doelman.

Overige uitslagen:

Zwanenburg – RKDES 0-3

Nieuw West United – VSV afg.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen