PWN praat Andijkers bij over ’klimaatbuffer’ voor IJsselmeerkust

Het huidige spaarbekken van het PWN voor de kust van Andijk.© Foto PWN

Martin Menger
Andijk

Inwoners van het dorp Andijk kunnen deze week zelf een kijkje nemen bij de plannen die drinkwaterbedrijf PWN in petto heeft voor de kuststrook. Er moet een extra nat natuurgebied komen om het drinkwater te kunnen zuiveren.

De informatiebijeenkomst is woensdagavond in het PWN-gebouw achter de Dijkweg 1. Al eerder werd bekend dat PWN hier een klimaatbuffer wil aanleggen. Samen met Rijkswaterstaat en de provincie wordt onderzoek gedaan naar een betere manier om het IJsselmeerwater via de natuurlijk weg alvast schoner te laten worden.

Dat betekent dus ook dat er voor de kust van Andijk een nog groter nieuw ’spaarbekken’ moet worden aangelegd, met dijken en natuuroevers. De opzet is dat het PWN hiermee ook een veel grotere voorraad voor de kust heeft als de vraag naar drinkwater zal toenemen. Door dit water binnen het extra grote bekken in beweging te houden, wordt het van nature al veel beter gezuiverd, voordat de eigenlijke bewerking tot drinkwater begint.

Andijkers die hierover meer willen weten, kunnen zich aanmelden voor een informatieavond op het terrein van het PWN. De website is www.pwn.nl/klimaatbuffer-ijsselmeer

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen