Basisscholen regio Haarlem in actie voor Oekraïne: van koekjes bakken tot stille tocht naar de Grote Markt

Judy Nihof
Haarlem

Van het bakken van koekjes voor Oekraïne tot het houden van een stille tocht. Op allerlei manieren houdt de oorlog leerlingen van basisscholen in de Haarlemse regio bezig.

Leerlingen van basisschool SAB in Aerdenhout haalden bijna 3.000 euro op voor Oekraïne. Pelle (10) en Faas (11), twee ondernemende jongens uit groep 8, leverden hieraan een flinke bijdrage.

(Tekst gaat door onder de foto)

Na school leerden de jongens in een restaurant de kneepjes van het vak en bakten ze cocosmakronen, cakes en brownies. Deze hebben ze, samen met vers geperste sappen, in de tuin verkocht aan buurtbewoners. In een paar uur waren de jongens uitverkocht en hadden ze, inclusief genereuze fooien, 1.030 euro opgehaald.

Leerlingen van groep 5B van basisschool De Ark in Haarlem hielden vrijdagavond een stille tocht voor de kinderen in Oekraïne en alle andere oorlogsgebieden in de wereld.

Groep 5B had de tocht bedacht en georganiseerd. Op de Grote Markt hebben ze kaarsjes aangestoken, een minuut stilte gehouden en heel hard geroepen ‘stop de oorlog’.

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen