Monnickendamse Bertien schenkt nieuwe reddingboot aan het station op Marken

Reddingsboten op het Markermeer.© Archieffoto Wim Egas

Frederique Teillers
Marken/Monnickendam

De Monnickendamse Bertien van der Kolk doneert een nieuwe reddingboot aan het reddingsstation op Marken.

Dat laat KNRM Marken weten op hun website. Tijdens een reguliere oefenavond is de bemanning verrast door Bertien van der Kolk. De nieuwe boot gaat ’Bertien’ heten en is 7,5 meter lang. De Monnickendamse vertelde aan de bemanning dat zij in haar jeugd eerder een boot had dan een fiets. Voor haar geeft de aanwezigheid van de KNRM vertrouwen.

KNRM Marken is nu uitgerust met een grote reddingboot van de Valentijn- klasse en een zogenaamde Atlantic 75 van 7,5 meter. Deze twee reddingboten worden de komende jaren vervangen door een Van Wijk- klasse (ruim 11 meter) en een reddingboot van de Chaterina D-klasse (7,5 meter). Deze laatste is ’Bertien’.

De nieuwe reddingboten is onderdeel van de grootschalige vlootvernieuwing van de KNRM. In vijftien jaar moeten ongeveer zeventig reddingboten worden vervangen. De KNRM noemt dit een ’immense operationele en financiële operatie’ voor een organisatie die volledig op vrijwilligers en donaties draait. ’In dat licht is de bijdrage van Bertien méér dan welkom en derhalve door bemanning én directie in dank aanvaard’, aldus het KNRM.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.