Hennepkwekerij in recreatiewoning Callantsoog: burgemeester sluit de boel

Van onze verslaggeefster
Callantsoog

Na de vondst van drugs en een hennepkwekerij is donderdag een recreatiewoning in Callantsoog gesloten door burgemeester Marjan van Kampen van Schagen.

,,Ook in dit geval was er sprake van een ernstig geval, waardoor er volgens het Damoclesbeleid tot sluiting van de woning overgegaan is’’, zegt Van Kampen.

De woning is voor een periode van drie maanden gesloten. De bedoeling hiervan is dat de gang naar de recreatiewoning en de bekendheid hiervan bij telers, handelaren en gebruikers van drugs doorbroken wordt.

Herstelsanctie

Dit optreden is een ’herstelsanctie en is niet bedoeld als straf’, laat de gemeente Schagen weten. ,,De sluiting van de recreatiewoning is dan ook gericht op het herstel van de situatie en het weren en terugdringen van drugshandel. Verder is de sluiting van de recreatiewoning er op gericht om de rust in de omgeving te herstellen en de openbare orde en rechtsorde te handhaven.’’

Dit is de eerste recreatiewoning die dit jaar op grond van het Damoclesbeleid van de gemeente Schagen is gesloten. Eerder in 2022 werd al een ander drugspand gesloten.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.