Piet Bloedjes krijgt lintje voor jarenlang werk bij Limmer IJsclub en schaatsgewest

Piet Bloedjes (links) met zijn onderscheiding, opgespeld door burgemeester Toon Mans (rechts). Onder Bloedjes’ vrouw Tiny.

Piet Bloedjes (links) met zijn onderscheiding, opgespeld door burgemeester Toon Mans (rechts). Onder Bloedjes’ vrouw Tiny.© Foto Nico Lute

Henk-Jan den Ouden
Limmen

Piet Bloedjes uit Limmen heeft op schaatsbaan De Meent een koninklijke onderscheiding in ontvangst mogen nemen. Burgemeester Toon Mans van Castricum benoemde hem tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Bloedjes is al vanaf 1976 trainer bij de Limmer IJsclub. In de winter op het ijs, in de zomer via fiets- skeeler- en looptrainingen. Hij was ook schaatstrainer van het gewest Noord Holland-Utrecht van de langebaanselectie (1985-1988) en de marathonselectie (2005-2020). Hij was zelf ook een getalenteerd schaatser en reed goede uitslagen in het landelijke marathonpeloton.

Bij de Limmer IJsclub verzorgde Bloedjes jarenlang het wedstrijdsecretariaat. Volgens de burgemeester is zijn grote kracht dat hij mensen weet te motiveren en enthousiast te maken voor het schaatsen.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen