Vrouw met scootmobiel raakt te water in Halfweg en wordt door voorbijganger gered. ’Ik een held? Nee hoor, je moet gewoon helpen als dat nodig is’

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

© Michel van Bergen

1 / 4
Internetredactie
Halfweg

Een vrouw is donderdagmiddag met haar scootmobiel te water geraakt op de Haarlemmerstraatweg vlak voor het Rottepolderplein in Halfweg.

Een voorbijganger die haar zag liggen, sprong het water in om het slachtoffer boven water te houden. Meerdere hulpdiensten kwamen met spoed. Naast een duiker van de brandweer is een agent te water gegaan.

(Tekst gaat door onder de video)

Het slachtoffer is uit het water gehaald en aan de kant opgevangen door ambulancepersoneel. Ze is met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

De voorbijganger, Luuk Grenier, had een modderig pak. Hij werd door de brandweer schoongespoten. ,,Ik zag haar in water liggen. Geen idee hoe lang ze al lag. Ik heb haar vastgehouden en gezegd dat ze zich rustig moest houden”, vertelt hij.

,,Je doet zoiets voor andere mensen. Als je iemand ziet liggen, moet je helpen. Ik ben geen held. Zo wil ik niet genoemd worden. Gewoon een goede daad.” De modder op zijn kleren maakt hem niet uit. ,,Als het maar met die mevrouw goed gaat.”

© Michel van Bergen

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen