Gemeenschapsveiling in Wijdenes en Venhuizen weer live met ruim 800 kavels waarop geboden kan worden

Het Comité Gemeenschapsveiling Venhuizen is er klaar voor, met boven van links naar rechts: Pauline Boon, Hans Bregman, Michiel Komen, Sjaak Laan en Marco Braakman. Onder vlnr.: Frida Reus, Arjan Boon (voorzitter) en Annelon Schermer. Op de foto ontbreken: Merel Bregman, Mark Borst en Johan Groot.© Foto aangeleverd

Cees Beemster
Wijdenes/Venhuizen

Voor de kas van negentien lokale clubs, stichtingen, verenigingen en kerken wordt komende zaterdag 12 maart in Wijdenes en zaterdag 19 maart in Venhuizen de jaarlijkse gemeenschapsveiling gehouden.

Door de versoepeling van de coronamaatregelen kan de veiling weer live gehouden worden in respectievelijk dorpshuis De Wiekslag in Wijdenes en café De Roode Leeuw in Venhuizen. Ruim achthonderd kavels van aangeboden producten en uitjes waarop geboden kan worden, zijn samengesteld. Ook hebben inwoners van Venhuizen, Wijdenes, Hem en Oosterleek geld gedoneerd voor hun verenigingsleven.

Tijdens de veilingavonden, die om 19.30 uur beginnen, worden veel taarten, wijnen, rollades en gourmetschotels voor de hoogste bieder aangeboden. Ook mogen de kopers bieden op leuke uitjes. Waaronder een workshop barbecueën, een workshop speksteen bewerken, een dag met een jager op stap of een geheel verzorgde zeiltocht naar de Marker Wadden.

De verenigingen die straks de opbrengst krijgen, bieden ook allemaal zelf een aantal leuke koopjes aan en de kopers kunnen op de avond zelf een keuze maken naar welke van de negentien deelnemers hun bijdrage toe mag. Burgemeester Michiel Pijl van Drechterland brengt 19 maart in Venhuizen als veilingmeester een aantal koopjes onder de hamer. ’En wellicht biedt hij ook nog een leuk koopje van zichzelf aan’, laat de organisatie weten.

Wensen besteding

De deelnemende clubs, stichtingen, verenigingen en kerken hebben de wensen voor besteding van het geld dat binnen gaat komen al kenbaar gemaakt. Muziekvereniging Venhuizen gaat de bijdrage gebruiken voor de vervanging van een aantal kostuums. Tennisvereniging de Drieban voor het onderhoud van het clubgebouw, en reddingsstation Wijdenes wil graag nieuwe reddingsvesten aanschaffen.

De Sint Lucas-parochie gaat de kruiswegstaties uit de Theresiakapel op het kerkhof plaatsen en Stichting Vrienden Tuin Bosmanstaete wil het hekwerk op de kinderboerderij repareren en deels vervangen. Daarnaast is ook een deel van de bijdrage voor de Oranje Vereniging Venhuizen, Badmintonvereniging Venhuizen, Protestantse Gemeente Zuiderkogge, Rederijkerskamer de Klimop, voetbalclub WSW, zwembad ’t Hemmerven, de Hemmeromloop, Oud West-Friese Dansgroep Wijdenes, Huttendorp Venhuizen, sportvereniging SVH, Sportvereniging De Valken, Landelijke Rijvereniging OWF, zaalvoetbalvereniging Alpha Tours en fanfarekorps Ons Genoegen.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen