Medemblik-Kiev: 2025 kilometer. Precies de afstand die leerlingen van SG De Dijk afleggen: ’Situatie leeft op school’

Wandelende scholieren.

Wandelende scholieren.© Foto aangeleverd

Fenna Koopman (r) en collega Sanne bij de inzameling van de spullen.

Fenna Koopman (r) en collega Sanne bij de inzameling van de spullen.© Foto aangeleverd

1 / 2
Van onze verslaggeefster
Medemblik

2025 kilometer. Dat is precies de afstand tussen Kiev en Medemblik. Leerlingen van SG De Dijk wandelden en fietsten dit aantal kilometers woensdag bij elkaar.

Het aantal is ook precies het streefbedrag wat de school op wilde halen en dat is gelukt. Leerlingen, ouders en betrokkenen konden geld doneren op de actiepagina van De Dijk via Giro555.

Tegelijk met de sportieve activiteiten zamelde De Dijk spullen in, die de school samen met de gemeente Medemblik per vrachtwagen naar Oekraïne laat brengen.

Lees hier meer over de oorlog in Oekraïne

„Wij zijn een kleine middelbare school met 380 leerlingen, maar ondanks dat we vrij klein zijn, willen we toch impact maken op wat voor manier dan ook”, laat docent Fenna Koopman weten. „We merken dat de situatie in Oekraïne onze leerlingen bezighoudt. Ze stellen er vragen over, maken zich zorgen. Het leeft op school.”

Benefietmiddag

Ook leerlingen van het Martinuscollege komen in actie. Zij organiseren vrijdag een benefietmiddag tussen 14 uur en 17 uur. Met verkoop, optredens en workshops wordt in de aula van de school geld ingezameld voor Giro555. Iedereen is welkom.

(Tekst gaat door onder de foto)

Fenna Koopman (r) en collega Sanne bij de inzameling van de spullen.

Fenna Koopman (r) en collega Sanne bij de inzameling van de spullen.© Foto aangeleverd

„Het genereert veel positieve energie om samen ergens voor bezig te zijn”, zegt Sandra Hes van het Martinuscollege. „We kiezen voor kunst, cultuur en activiteiten in plaats van voor protesteren en spandoeken omdat we willen focussen op het positieve en we hopen zo iets te kunnen bijdragen aan de hulpacties.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen