Scoringspercentage KZ wordt ’een dingetje’, tegen DVO zestien treffers uit honderddertig pogingen

Bennekom

KZ slaagde er zaterdag in Bennekom niet in een stap dichter bij de play-offs te komen. De ploeg van trainer Tim Bakker ging tegen DVO met 21-16 onderuit.

Bakker had tegen DVO weer de beschikking over Alwin Out. De oefenmeester miste daarentegen Lars Hoorn, die dinsdag tijdens de training een knieblessure had opgelopen. ,,We moeten afwachten hoe ernstig de blessure is, er staat een mri in de planning.’’

Tegen DVO lag de nadruk op het verdedigen van Gert Jan Meerkerk, een van de betere schutters van de Nederlandse competitie. Een opdracht die door Matté Lipke goed werd uitgevoerd. Het bleek echter niet voldoende om de thuisploeg in de problemen te brengen.

Het lag niet aan vechtlust en strijd. KZ ging tegen DVO fel van start. De oorzaak voor de nederlaag lag in het lage rendement van de Kogers. De bezoekers schoten honderddertig keer op de korf, daarvan waren er slechts zestien raak. ,,Het lag deze keer niet aan ons energieniveau en ook onze verdediging was dik in orde. Maar de afronding was opnieuw een dingetje. Dat is heel lastig, vooral omdat het nu echt een mentale kwestie wordt.’’

KZ staat halverwege de strijd in de kampioenspoule met vier punten nog altijd op een plek die deelname aan de strijd om de landstitel oplevert. PKC, Fortuna en DVO lijken inmiddels echter buiten bereik. Het duel van volgende week tegen DOS'46, dat twee punten minder heeft dan de Kogers, is cruciaal. Bij winst is KZ zo goed als zeker van de vierde plek, bij een nederlaag is de ploeg uit Nijeveen - op grond van het onderlinge resultaat - in het voordeel.

,,Het moet volgende week voor ons echt gebeuren, want anders maken we het ons wel heel lastig om ons te plaatsen voor de play-offs’’, erkende Bakker.

Scores KZ: Lipke 4, Cordus 3, Out 2, Haars 2, Schenk 2, Pasma 2, Bakker.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen