Stet redt van tien meter en voorkomt zo een nederlaag voor Hovocubo: ’Said Bouzambou raakte ’m niet goed’

Hovocubo voor aanvang van het duel met FC Eindhoven voor de volle tribunes in Brabant.© Foto Hovocubo

Vincent Schot
Eindhoven

Hovocubo en FC Eindhoven verzekerden zich vrijdagavond van een plekje in de bekerfinale. Zondag stonden beide ploegen voor de competitie tegenover elkaar.

Twee dagen nadat Hovocubo in Den Bosch De Hommel met 2-9 klopte in de halve finale van het bekertoernooi reisde het opnieuw af naar Brabant. Nu was het voor de topper in de eredivisie tegen FC Eindhoven. Ook de thuisclub was vrijdagavond succesvol in de beker. In Roermond werd ten koste van Tigers de finale op Goede Vrijdag bereikt.

Direct bij de eerste de beste aanval was het raak voor Hovocubo. Op aangeven van Appie Attairi werkte Soufian Charraoui de 0-1 binnen. Twee minuten later was het weer gelijk. ,,Zakaria Amrani schoot een corner hard voor het doel langs’’, zei Dave Stet. Volgens de doelman stonden hij en zijn ploeg op dat moment goed, maar had Eindhoven over fortuin niet te klagen. ,,Iliass Bouzit toucheerde de bal, waardoor wij plots uit positie stonden en Ayoub Boukhari kon scoren. Wat gelukkig, maar ja, dat dwing je ook af want Amrani neemt die corner natuurlijk wel gewoon zo.’’

Stet onderscheidde zich voor rust vervolgens nog een aantal keer goed voor zijn ploeg, maar aan de andere kant kreeg Manuel Kuyk ook genoeg te doen. Waar Stet alles keerde, werd de doelman van Eindhoven gepasseerd door Yoshua St Juste: 1-2.

Pas in de tweede helft viel er nog een treffer en weer kwam FC Eindhoven langszij. Ditmaal via Jordany Martinus. ,,Je merkte dat er wat vermoeidheid in de ploeg sloop’’, zag Stet. ,,We kwamen er niet goed meer doorheen en het vermogen om diep te blijven gaan was er niet altijd meer. Overigens ging dit ook op voor Eindhoven. De uitslag is dan ook wel terecht.’’

Toch kwam Eindhoven nog dicht bij de winst. ,,De scheidsrechters floten écht voor alles: ook voor hele kleine dingen. Daarom liep onze foutenlast snel op. Na dertig minuten stonden we al op vijf fouten. Dat legde ons aanvallend aan de ketting want we durfden niet teveel risico te nemen’’, aldus Stet. De zesde fout én dus een tienmetertrap kwam er vier minuten voor tijd toch. ,,Said Bouzambou raakte ’m niet goed’’, toonde Stet zich bescheiden over de redding die hij in huis had en die Hovocubo een punt opleverde.

Zaalvoetbal eredivisie

FC Eindhoven-Hovocubo 2-2

1. Charraoui 0-1, 3. Boukhari 1-1, 16. St Juste 1-2, 27. Martinus 2-2.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen