Marina van der Es-Siewers stamt uit 1913 en doet er nog een jaartje bij

Winnie van Galen
Wieringerwaard

Ze is niet de oudste van het land, met haar 109e verjaardag loopt Marina van der Es-Siewers uit Wieringerwaard slechts een klein beetje achter op een 110-jarige inwoonster uit het Groningse Leek.

Een interview met de jarige zit er niet meer in, zegt schoondochter Elly van der Es. Daarvoor is haar conditie de afgelopen tijd te sterk achteruit gegaan. Vandaar dat ze per mail een foto heeft meegestuurd die vorig jaar is gemaakt, op haar 108e verjaardag.

De jarige is in 1913 in Van Ewijcksluis geboren als enig kind. Haar vader was binnenvisser. Zelf kreeg Marina ook één kind, zoon Jan. Tot 2006 woonde ze zelfstandig. In dat jaar liep ze een botbreuk op bij een val van de trap en verhuisde ze noodgedwongen naar zorgcentrum Noorderlicht in Hippolytushoef. Inmiddels woont ze in verzorgingshuis Molenweid in Wieringerwaard. Tijdens een interview vier jaar geleden vertelde ze dat oud worden niet bij haar in de familie zit. Haar moeder overleed op haar 54e en haar vader werd zo’n beetje acht jaar ouder. Wel had ze een nicht die 93 werd. Op haar honderdste kreeg ze bezoek van wethouder Mary van Gent, die haar nadien alle jaren een felicitatie is komen brengen. Zoals ook vandaag.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.