Dorpshuis Landsmeer doet een gooi naar zonnepanelen via de Rabobank: ’Vervult een belangrijke functie in een dorp’

Het Wapen van Landsmeer.© Foto Cyclomedia

Frederique Teillers
Landsmeer

Het dorpshuis Het Wapen van Landsmeer doet mee aan een verduurzamingsactie van de Rabobank. Klanten van de Rabobank kunnen tot eind maart stemmen op een maatschappelijk gebouw als het dorpshuis.

De Rabobank wil maatschappelijke gebouwen zoals dorpshuizen, bibliotheken en scholen helpen om te verduurzamen, omdat deze een ’belangrijke functie in een dorp, stad of gemeente vervullen’. De bank gebruikt een deel van haar winst om de winnende panden te helpen met de aanschaf en de installatie van zonnepanelen. De winnaars krijgen de helft van de kosten vergoed. Stichting Dorpshuis Het Wapen van Landsmeer heeft zich ook aangemeld.

Volgens voorzitter Jan Holvast is het van belang dat de stichting wint. Niet alleen om het enorme pand aan de Calkoenstraat te verduurzamen, maar ook om te besparen. „Op deze manier krijgen we onze investering in de zonnepanelen snel terug”, zegt Holvast. „En het dorpshuis is een erg groot pand, het kost heel wat kilowattuur om het draaiende te houden. Met meer groene energie van de daken kunnen we die kosten verlagen.”

Leden van de Rabobank kunnen tot en met 31 maart stemmen. Midden april maakt de Rabobank bekend welke instanties hebben gewonnen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.