Verstild winters Oudendijk wint ’Ode aan Noord-Holland’

Oudendijk op een winterse dag, foto gemaakt door Eefje John,© Foto Eefje John

Martin Menger
Oudendijk

Eefje John heeft de winnende foto gemaakt in de wedstrijd ’Ode aan het winter landschap van Noord-Holland. Zij kreeg die prijs donderdagmiddag uit handen van de Koggenlandse burgemeester Monique Bonsen.

De prijsuitreiking was in het kerkje van Oudendijk. Eefje John uit Oudendijk pakte de eigen camera om het winters landschap van haar dorp vast te leggen. Het werd een stilleven met een opvallende ochtendlucht, een wak en het riet lang de Beetskoogkade. „Het was gewoon een toevalstreffer,dat alles bij elkaar kwam”, vertelt ze. Eefje fotografeerde al met haar smartphone. „Dan kwam je soms op tv met een foto voor het weerbericht, dat was al heel wat.” Zij heeft sinds ruim een jaar de fotografie als hobby volgens eigen zeggen ’wat serieuzer’ opgepakt.

Tweede onder de inzendingen werd een intrigerende foto van Jacomien Bartels uit Julianadorp, die op het strand van Petten een compositie van zand, opkomend zeewater en houten palen wist vast te leggen. De derde plek ging bij deze verkiezing naar Danny Leij uit Middenbeemster, die in Enkhuizen onder de titel ’Grey Day’ visnetten langs de stenen van de Omringdijk als fotomodel gebruikt.

(Tekst gaat door onder de foto)

’Grey Day, een fotocompositie in Enkhuizen van Danny Leij uit.© Foto Danny Leij

Dit keer was de uitdaging aan fotografen en liefhebbers om het winterse landschap vast te leggen. De opdracht was om met de mobiel of digitale camera het karakteristieke Noordhollandse landschap in te trekken en zich te laten inspireren door het winterse kleurenpalet en de natuur. Uiteindelijk werden er negen inzendingen geselecteerd, waarbij iPhonefotograaf Annet de Graaf uit Amsterdam en fotograaf Kenneth Stamp uit Hippolytushoef de rangschikking hebben bepaald. De resultaten zijn de komende weken in het kerkje van Oudendijk te bezichtigen.

’Het Palendorp’, foto gemaakt in Petten door Jacomien Bartels© Foto Jacomien Bartels

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.