Flinke file na ongeluk met meerdere voertuigen op A8 richting Zaandam-Purmerend

© DNP

© DNP

© DNP

1 / 3
Van onze verslaggever
Zaandam

Op de A8 bij knooppunt Zaandam-Zuid richting Zaandam-Purmerend (A7) is donderdagmiddag een ongeluk gebeurd, waar zeven auto’s bij betrokken waren. Het zorgde voor een flinke file. Ook op de A10, ten zuiden van de Coentunnel.

Even voorbij de afslag Zaandam-Zuid raakten zeven auto’s om nog onbekende reden betrokken bij een botsing. Meerdere rijstroken werden zo geblokkeerd. Drie mensen raakten, volgens de politie Zaanstreek-Waterland op Facebook, licht gewond. Het zou onder andere om nekklachten gaan.

Het verkeer op de A8 moest de reis vervolgen over één rijstrook. Hierdoor stroopte het verkeer aan de zuidkant van Noordzeekanaal op. Rijkswaterstaat liet om 16 uur op internet een flinke file zien op de A10. Automobilisten werden opgeroepen rekening te houden met verdere file en vertraging. Met man en macht werd gewerkt om nog drie geblokkeerde rijstroken op de A8 weer vrij te maken.

Lees ook: Filedrama op de A7 en omringende snelwegen. Oorzaak: verkeerscamera’s geven wazig beeld of zijn kapot, en daarom mag de spitsstrook niet open

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.