Vrachtwagen nodig na massale donaties voor Oekraïne bij politiebureau Zaandijk

De trailer van Albert Keijzer voor de deur van het politiebureau.© Foto Politie Zaanstreek

Daan Keijzer
Zaandijk

De politie Zaanstreek is overweldigd door de grote hoeveelheid donaties voor slachtoffers in Oekraïne. Letterlijk. Het bureau in Zaandijk is na 24 uur inzamelen overvol en heeft een lege vrachtwagen voor de deur geplaatst om alle goederen kwijt te kunnen.

Onder de noemer ’wie groot denkt, wie groot schenkt’, staat er vanaf woensdag een grote trailer van Albert Keijzer voor het bureau aan het Guishof. Dinsdag zette de politie Zaanstreek een inzamelingsactie op touw, met hun bureau als opslagpunt.

„Het is geweldig om te zien hoe massaal er al gedoneerd is voor Oekraïne”, aldus de politie. „Er zijn inmiddels al 17 pallets en twee bussen van de mobiele eenheid vol spullen afgeleverd bij het sorteercentrum.”

Slaapzakken en dekens

Op sociale media laat Sonal Boersma bijvoorbeeld weten alle slaapzakken en dekens van de kringloop in Wormer te hebben gekregen en vervolgens naar Zaandijk heeft gebracht. „Ik was erheen gegaan om het te kopen. Toen ze hoorde waarvoor ik het wilde kopen, kreeg ik het gratis. Hoe lief.”

De politie blijft benadrukken dat het vooral om levensmiddelen, medische hulpmiddelen en huishoudelijke goederen gaat. Het brengen van zomerkleding, huisraad of afgedankte spullen wordt sterk afgeraden.

Daarentegen zijn de volgende spullen meer dan welkom: pleisters, gaasjes, verbandmiddelen, verbandtrommels, incontinentiemateriaal, maandverband, katheters, infuusmateriaal, spuitjes, steriele handschoenen en desinfecterende zeep.

Tot en met 9 maart kan iedereen goederen brengen tot 21 uur, die op 15 maart per vrachtwagen naar Oekraïne gaan.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.