Jongeren mogen ideale binnenstad van Purmerend schetsen via online programma

De Koemarkt in Purmerend© Foto Wim Egas

Van onze verslaggever
Purmerend

Liever vegan of een vette hap? Meer boetiekjes in het stadje? Of een spelletjeshal? De gemeente Purmerend is benieuwd naar de mening van jongeren tussen de 16 en 25 jaar. Zij kunnen online in twee minuten het centrum van Purmerend naar de toekomst swipen.

De campagne waarin de mening van jongeren centraal staat is van start gegaan. Via de online tool Swipocratie krijgen jongeren stellingen voorgelegd en kunnen ze aangeven wat ze willen veranderen aan de binnenstad.

’Zijn er genoeg mogelijkheden om een drankje te drinken met vrienden in Purmerend?’ ’Als ik ga winkelen in het centrum van Purmerend is er genoeg keus’. ’Ik zou het leuk vinden te helpen een stadstuin te onderhouden’. ’Ik voel mij veilig in Purmerend’. ’Ik vind de binnenstad goed te bereiken met het openbaar vervoer’. Het zijn een paar van de stellingen waar de jongeren met een duimpje omhoog (voor ja) of een duimpje omlaag (voor nee) op kunnen antwoorden.

Verder zijn er diverse meerkeuzevragen zoals ’Liever een evenement op de Koemarkt of in het Leeghwaterpark? Aan het einde van de vragenlijst kunnen jongeren hun eigen suggesties invullen.

De online vragenlijst is onderdeel van het programma Purmerend Binnenstad. Het afgelopen half jaar is vanuit alle kanten input opgehaald. In totaal hebben bijna 5000 mensen de diverse enquêtes ingevuld en waren er ruim 300 aanwezig bij bijeenkomsten. Nu gaat de gemeente met jongeren in gesprek. Alle gegevens worden vervolgens geanalyseerd. Hier komt een concept uit, die de gemeente gaat voorleggen aan iedereen die heeft meegepraat.

Klik hier voor meer informatie. Hier kunnen jongeren ook de online tool invullen.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.