Wedstrijd van de week: Schoten en DIOS willen beide revanche op zichzelf nemen

Haarlem

Het was voor de tweedeklasser DIOS even wennen de afgelopen twee weken. Op twee nederlagen werd de daarvoor uitstekend draaiende ploeg van trainer Ayhan Gargili getrakteerd. Zo zijn de Nieuw-Vennepers op dit moment geen titelkandidaat meer, want de achterstand op HBC en DONK is flink opgelopen. Deze zondag gaat het team op bezoek bij Schoten.

Schoten verkeert al het hele seizoen in zwaar weer. Vooral aanvallend zijn de Haarlemmers zwak gezien het aantal doelpunten dat de ploeg maakte. Dat zijn slechts acht goals in negen wedstrijden. De laatste vier duels scoorde de formatie van trainer Remko Hoek al helemaal niet meer. Nu is aanvaller Sjoerd Auwerda de komende maanden ook nog afwezig vanwege een reis. Dylan van der Kuijl keert wellicht wel weer terug in de spits. Door de nederlaag van Schoten tegen nummer dertien ASC is de laatste plaats akelig dichtbij gekomen. Nog maar één puntje staan de Haarlemmers voor op ASC en RVC ’33.

„We hebben dinsdag niet getraind maar even gesproken met de hele groep”, aldus Hoek. „Hebben we allemaal dezelfde visie? Dan moeten we er ook iedere wedstrijd voor gaan. Het was de laatste periode niet goed. Ik merkte gelukkig wel dat iedereen heel graag in de tweede klasse wil blijven, dus daar gaan we voor.”

Eerherstel voor beide teams moet volgen wat het affiche zeer interessant maakt. DIOS werd vooraf gezien als een ploeg die moeite zou hebben om zich te handhaven in de tweede klaar maar de jonge ploeg van Gargili maakte aan het begin van het seizoen veel indruk met verzorgd en aanvallend voetbal. Het staat momenteel op de derde plaats na twee opeenvolgende nederlagen.

„Voor ons tellen alleen de drie punten”, zo is Gargili duidelijk. „We hebben twee teleurstellingen gehad en moeten nu laten zien uit welk hout we zijn gesneden.”

Gargili kan tegen Schoten wel weer een beroep op de eerste doelman Rinse Klinkenberg, die is hersteld van corona. Gé Duwel zal voor deze krant als rapporteur de wedstrijd bezoeken. De wedstrijd begint om 14.15.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen