EDO laat FC Zaandam alleen achter op laatste plaats

Sander Kruissink
Zaandam

Voor het onderlinge treffen van zaterdag deelden FC Zaandam en EDO de laatste plaats in de tweede klasse A. Beide ploegen behaalden in de voorgaande wedstrijden drie punten. In het negende duel verdubbelden de Haarlemmers dit aantal dankzij een 0-1 zege.

„Ons niveau is helaas waar we nu staan”, concludeerde de verliezende trainer Patrick Huisman na de wedstrijd. „Dit wisten we eigenlijk van tevoren. Bij winst konden we twee plekken stijgen en bij een nederlaag maakten we het onszelf lastiger. Nu moeten we eerst de aansluiting weer zien te vinden.”

EDO begon de wedstrijd beter en binnen een kwartier raakten de Zaankanters ook nog eens twee spelers kwijt door blessures. Maar het doelpunt in de loop van de eerste helft kwam op een moment dat de ploegen gelijkwaardig waren aan elkaar. „In de tweede helft vond ik ons zelfs beter”, stelde Huisman. „In deze situatie is het belangrijk om ’knijterhard’ te werken, maar het zat er niet in vandaag.”

In de achtervolging op het dichtst bijstaande FC Almere (dat tot nu toe één punt meer verzamelde) wacht de ploeg van Huisman zaterdag de ontmoeting met middenmoter Marken.

FC Zaandam-EDO 0-1. 37. Yeboah 0-1.

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek-Waterland

Meest gelezen