Speler van de week Tijn Doornbos is mooie voetballer die hard werkt: ’Hij bleef maar gaan’

Doornbos en Van der Veldt.

Al binnen vijf minuten had rapporteur Fred van der Veldt de pas achttienjarige Tijn Doornbos van Koninklijke HFC in het vizier tijdens de 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Olympia Haarlem.

De aanvallende middenvelder passeerde toen op geraffineerde wijze een tegenstander. Dat zou niet het enige zijn waarmee hij indruk maakte tegen Olympia Haarlem. Hij was betrokken bij de meeste aanvallen van de thuisploeg en tekende bovendien voor het eerste doelpunt.

,,Voor mij is hij de man of the match”, zei Van der Veldt na afloop. ,,Hij heeft iets bijzonders. Loopt anders dan de meeste voetballers. Hij heeft mooie acties gemaakt en is aanvallend belangrijk geweest voor de ploeg. Ook hij heeft keihard gewerkt. Dat geldt voor heel HFC maar het was mooi om te zien dat Tijn ook verdedigende acties maakte. Hij bleef maar gaan.”

Doornbos was blij met de woorden van Van der Veldt en de bijbehorende cadeaubon. ,,Dit komt goed uit, want ik heb nieuwe voetbalschoenen nodig.”

Ook was Doonbos erg blij met de overwinning van HFC op stadsgenoot Olympia. ,,De eerste helft zat ik er lekker in, tijdens de tweede helft was het voor ons vooral tegenhouden. Toen kwam ik minder in mijn spel. Ik denk dat wij hebben gewonnen doordat we fitter waren dan de tegenstander.”

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen