Liever naar de dierentuin. Zaanse Schans grijpt naast ’Leukste uitje van Nederland’

Nederlandse toeristen gaan liever naar de dierentuin dan naar de Zaanse Schans.© Archieffoto Pascal Fielmich

Ronald Massaut
Zaandam

Nederlandse toeristen en de professionele vakantiekenners gaan liever naar de dierentuin dan naar de Zaanse Schans. Net als in 2021 is de Zaanse Schans wel genomineerd, maar wordt niet als meest populaire uitje gewaardeerd.

Volgens de ANWB die de wedstrijd voor de twaalfde keer organiseerde werden er 50.000 stemmen uitgebracht. Die gingen vooral naar dierentuinen. Vorig jaar tweede, dit jaar eerste is Diergaarde Blijdorp. Gevolgd door GalaZOO in Kerkrade en Dierenpark Amersfoort.

De Zaanse Schans was wel genomineerd bij de grote attracties en verkeerde ook in goed gezelschap. Medekandidaten in 2022 waren bijvoorbeeld De Efteling (vorig jaar nog winnaar), Van Gogh Museum, Anne Frank Huis, Rijksmuseum en Openlucht Museum. De dierentuinen hebben gewonnen.

Omdat de Zaanse Schans uitkomt in de eredivisie van de Nederlandse toeristische attracties kon het ’leven anno 1850’ niet meedoen in de provinciale verkiezing. Voor de tweede keer op rij is de Noord-Hollandse winnaar Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.