Veel meldingen van schade en ravage na storm

Ravage aan de Brakkeveldweg.© Foto RedMouse

Marja van Spaandonk
Den Helder

Omgewaaide bomen, grote takken in het wilde weg verspreid, schade aan gevels, losgeraakte dakbedekking en dakgoten. De ochtend na de storm wordt duidelijk wat een ravage Eunice heeft aangericht.

In Den Helder waaiden dakpannen van meerdere woningen aan de Ruyghweg. De straat werd enige tijd afgesloten. Dat gebeurde ook in de Kievitstraat, waar een boom vlak voor het tankstation behoorlijk in de weg lag. Ook stormschade in de Sperwerstraat, Brakkeveldweg en zoals eerder gemeld bij het ziekenhuis aan de Huisduinerweg waar een stuk dak losraakte.

In Schagen legden diverse bomen het loodje. In Stroet is de bovenkant van een gevel van de schuur ingestort. De straat is enige tijd afgesloten geweest, maar later weer vrijgegeven.

Ook op Texel zijn er bomen omgewaaid en zijn er meldingen van schade aan gebouwen. Beide boten van TESO, die tijdens het hoogtepunt van de storm werden stilgelegd, varen sinds zaterdagochtend zes uur weer. Het treinverkeer daarentegen is nog steeds gestremd. Inmiddels is code geel van kracht.

,,Als gevolg van de storm kwamen er ontzettend veel meldingen binnen’’, meldt Lia Kat van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Tussen 14 uur vrijdagmiddag en tien uur ’s avonds zijn er in totaal 275 meldingen gedaan. ,,In ons pand in Alkmaar kwam daarom ook een team brandweermensen samen om bij te springen.’’

De Meldkamer behandelde alle Prio 1-meldingen waarbij de hulpdiensten met optische en geluidssignalen uitrukken. ,,Het team brandweermensen koppelde alle andere meldingen aan de dichtstbijzijnde brandweervoertuigen. Alle brandweerposten stonden hiervoor paraat’’, aldus Kat.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.