Zeker veertig personen ‘slaan boel kort en klein’ in Alkmaarse kroeg [update]

© DNP.NU

1 / 3
Internetredactie
Alkmaar

Bij café De Overkant aan het Scharlo in Alkmaar zijn zaterdagavond zware vernielingen aangericht. De politie spreekt van een groep van minimaal veertig man die ‘de boel kort en klein heeft geslagen’. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

De groep gooide met glaswerk, tafels en barkrukken. Ook zou er met fietsen zijn gegooid. Hierbij sneuvelden twee ruiten van het café. Niemand raakte gewond.

Een politiewoordvoerder laat weten dat er rond 20.00 uur een melding was binnengekomen van tientallen mensen die de ramen aan de voorzijde van het café ingooiden en dat er fietsen en meubilair door het etablissement vlogen. Toen agenten bij het café arriveerden, was de groep al vertrokken. Niemand raakte gewond, ‘een wonder’ volgens de woordvoerder.

De politie heeft geen aanhoudingen verricht. Wel werden de ID-kaarten van meerdere personen in de omgeving gecontroleerd en hebben agenten veel namen genoteerd. Van de vernielingen zijn beelden, laat de politie desgevraagd weten. De eigenaar van het café gaat aangifte doen.

Speculaties

Over de aanleiding van de vernielingen wordt op social media flink gespeculeerd. Zaterdagavond werd de wedstrijd AZ-Heracles Almelo in Alkmaar gespeeld. Voetbalhooligans worden op de sociale kanalen als de schuldigen aangewezen. De politie kon dit zaterdagavond nog niet bevestigen en is een onderzoek gestart.

Een politiewoordvoerder laat zondagochtend weten: ,,We kennen de speculaties op de social mediakanalen en hebben daar ook al beelden gezien van het incident. Het onderzoek naar de verantwoordelijken loopt. Er is geen indicatie dat Heracles hier iets mee te maken heeft, eigenlijk geen enkele voetbalclub. Geen enkele club zal zich in dit gewelddadige gedrag herkennen.’’

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.