Schip op de Noordzee verliest containers, kustwacht zoekt bij Texel

1 / 16
De Cocksdorp

Het containerschip Marcos V, een schip dat vaart onder Panamese vlag, heeft op de Noordzee 26 containers verloren. De Kustwacht meldt dat de containers geen lading bevatten. Het schip verloor de containers in de vaarroute richting het zuiden, tussen het noorden van Vlieland en ten westen van Schoorl.

De Marcos V was onderweg van de Bremerhaven in Duitsland naar Rotterdam. De melding over de verloren containers kwam omstreeks 06.00 uur binnen bij de Kustwacht.

Noodhulpsleper Guardian en een vliegtuig van de Kustwacht zijn ingezet om te zoeken naar drijvende containers. Tot dusver zijn er geen containers aangetroffen.

Onder coördinatie van Veiligheidsregio Fryslân wordt op de Waddeneilanden actief gezocht naar containers, onder meer in de buurt van Texel. Als strandbezoekers containers of delen ervan aantreffen, kunnen ze dit melden aan de gemeente.

Rijkswaterstaat ziet toe op de berging van de containers zodra die zijn getraceerd. De beheerder van het schip wordt hiervoor aansprakelijk gesteld. De Kustwacht waarschuwt het scheepvaartverkeer op het gevaar van de verloren containers.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.