Boom blokkeert Bergerweg | Volg hier het laatste stormnieuws van Eunice in Alkmaar en omstreken

Bergerweg, Bergen,© Foto Fer Korver

Bergerweg, Bergen.© Foto Fer Korver

1 / 2
Van onze verslaggevers
Alkmaar

De Bergerweg in Bergen is vrijdagavond geblokkeerd door een boom. De brandweer had wel even nodig om hem weg te krijgen.

Lees steeds het laatste stormnieuws op deze plek. Dit bericht wordt elke keer aangevuld met het laatste nieuws.

23.00 uur

Op de Bergerweg Bergen, net voorbij de Oude Bergerweg, waait een grote boom om. Deze blokkeert de weg. Het autoverkeer moet omrijden. De brandweer Bergen heeft lange tijd nodig om alles weer vrij te krijgen, met assistentie van de politie.

Bergerweg, Bergen.© Foto Fer Korver

Bergerweg, Bergen.© Foto Fer Korver

Bergerweg, Bergen.© Foto Fer Korver

22.15 uur

De trein pakken zaterdagochtend 19 februari? Dat is misschien pas ’s middags mogelijk. ProRail is bezig met de controle van de sporen maar gemakkelijk is dat niet omdat de storm nog niet is gaan liggen.

Tweet van prorail.

22.00 uur

Een groot raam in de voorgevel van een woning aan het Bakkerspad in Broek op Langedijk ligt eruit.

21.45 uur

De brandweer gaat met grote spoed naar Broek op Langedijk en timmert het gat provisorisch dicht. De bewoners kunnen thuis slapen vannacht.

15.10 uur

Een lezer stuurt een foto van een volwassen beuk die de storm niet overleeft. De beuk ligt in de buurt van de Kennemerbrug.

De gevelde beuk.© J.F. de Jonge

14.10 uur

Op de A9, ter hoogte van Akersloot, ligt een dakkkoffer. ,,De voorjaarsvakantie is begonnen voor regio Noord. Dat kan deze dakkoffer verklaren die er verloren bij ligt op de A9 bij Akersloot. We adviseren om niet meer de weg op te gaan. Als je toch de auto instapt, zorg dan voor je eigen veiligheid, en die van anderen”, meldt Rijkswaterstaat.

De dakkoffer op de A9.© Rijkswaterstaat

14.00 uur

Om 14 uur sluiten de test- en vaccinatielocaties van GGD Hollands Noorden. De GGD wil niemand de weg op te sturen terwijl het advies luidt ’binnen blijven’. Zoals het er nu naar uitziet gaan de teststraten morgen weer open, met uitzondering van de priktent. De priktent wordt zondag weer in gebruik genomen.

Alle teststraten sluiten.© Archieffoto

12.45 uur

De leerlingen van scholen die zijn aangesloten bij de scholenkoepels Ronduit Onderwijs, Sovon (Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs en de leerlingen van het PCC mogen nu naar huis.

Naar huis!© jjfoto.nl / Jan Jong

12.15 uur

Een deel van de middagzittingen van Rechtbank Noord-Holland gaat niet door. De rechtbankmedewerkers nemen contact op met de opgeroepen partijen. Bent u opgeroepen voor een zitting vanmiddag en heeft u nog niets gehoord of kunt u zelf niet komen, neem dan zelf direct contact op met de rechtbank. De informatiebalies in Haarlem en Alkmaar blijven bij code rood geopend voor spoedhandelingen.

Het gerechtsgebouw in Alkmaar.© Archieffoto

12.00 uur

Nog een paar uur en dan breekt het uur van de waarheid aan: laat storm Eunice strandpaviljoen Luctor et Emergo in Schoorl ongemoeid? Met angst en beven ziet hij storm Eunice komen, eigenaar Arthur Dontje van strandpaviljoen Luctor et Emergo.,,Ik ben er doodziek van”, zegt Dontje. ,,We hadden al afgebroken kunnen zijn. Van Rijkswaterstaat en het hoogreemraadschap hadden we toestemming om de strandtent 15 meter naar achteren te verplaatsen en tien meter noordelijker. Het wachten is op toestemming van de gemeente. Die geeft niet thuis. Als we in zee verdwijnen dan had dat voorkomen kunnen worden.” De Latijnse naam Luctor et Emergo betekent: ’Ik worstel en kom boven’. Dontje: ,,Laten we hopen dat ’boven komen’ wordt.”

Blijft de strandtent staan of verdwijnt hij in zee?© Archieffoto

11.45 uur

Bot Bouw in Alkmaar ontmantelt het bouwterrein van het nieuwbouwproject De Bloemaert. Doeken worden weggehaald en planken worden van de steigers getild. De opzichter blijft volgens zeggen op het bouwterrein totdat de storm over het hoogtepunt heen is.

Ontmanteling van doeken en steigers door Bot Bouw in Alkmaar.© jjfoto.nl / Jan Jong

11.30 uur

Wat te doen bij stormschade en overlast? De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord geeft tips.

11.23 uur

Studeer je in Amsterdam? Alle universiteitsgebouwen van de UvA en de gebouwen van de HvA sluiten om 13 uur. De VU laat het aan de docenten over. Sommige studenten krijgen vanmiddag online les.

11.00 uur

De milieustraten van Castricum en Heiloo gaan eerder dicht. ,,Het wordt vandaag een spannende dag. Wij willen ons werk veilig blijven doen”, meldt de gemeente Heiloo.

10.00 uur

Het pontje van Akersloot gaat vanaf twee uur vrijdagmiddag uit de vaart in verband met storm Eunice. Dat meldt de gemeente Castricum.

Het pontje naar De Woude, dat noodzakelijk is voor de inwoners, blijft tot nader order varen. Beide ponten varen over het Noordhollands Kanaal.

Het pontje Akersloot.© jjfoto.nl / Jan Jong

Code rood

Het KNMI heeft code rood afgegeven voor de kustprovincies en het waddengebied.

Het KNMI geeft code rood af.© Tweet KNMI

Meer nieuws uit Alkmaar

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.