Leefstijlmakelaar knoopt in de Wieringermeer alles op het gebied van bewegen aan elkaar

© Foto ANP/ Piroschka van de Wouw

Winnie van Galen
Wieringerwerf

Aanbieders van sportactiviteiten in de Wieringermeer krijgen ondersteuning van een zogeheten leefstijlmakelaar. Daarbij gaat het om projecten op het gebied van sport, bewegen, voeding en welzijn.

De aanstelling van een leefstijlmakelaar houdt verband met het Masterplan Vitaal Wieringermeer dat uit de koker komt van de Stichting Sport en Welzijn Wieringermeer. Dit masterplan leidde in samenspraak met onder meer onderwijs, welzijn, ondernemers en bedrijven en sportverenigingen tot tal van activiteiten. Zoals het vergroten van het sportaanbod voor 65-plussers, Koningsspelen en sporttoernooien, zwemmen voor inwoners van de zorgboerderijen en het ontwikkelen van veilige fietsroutes in de gemeente.

Inmiddels is er behoefte aan een overkoepelend persoon die alle activiteiten die zijn opgezet voor bewegen, een gezonde leefstijl en ontmoeting aan elkaar knoopt, aldus wethouder Mary van Gent. Tot op heden is dit werk grotendeels uitgevoerd door vrijwilligers. De leefstijlmakelaar gaat vooralsnog een jaar in de Wieringermeer aan het werk. Als de proef succesvol verloopt, krijgen ook andere kernen in de gemeente de beschikking over een leefstijlmakelaar, aldus de wethouder.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.