Terreinvoertuig Koninklijke Marechaussee te water voor kust van Wijk aan Zee

© NieuwsFoto.nl

1 / 5
Internetredactie
Wijk aan Zee

Een terreinwagen van de Koninklijke Marechaussee is in de nacht van maandag op dinsdag vast komen te zitten op het strand bij Wijk aan Zee. Het stijgende zeewater kwam steeds dichterbij.

Militairen reden ’s nachts met het strandvoertuig bij het Noorderbad, maar kwamen klem te zitten in het zand. De militairen gingen in de nabije omgeving opzoek naar hulp, terwijl het langzaam vloed werd.

Op een gegeven moment begon het voertuig water te maken. De KNRM is ingeschakeld om de strandwagen te redden. Er is een boot met een lanceervoertuig ingezet om de auto los te trekken. Tegen de tijd dat de KNRM ter plaatse was dreef het strandvoertuig in de branding.

De terreinwagen is op het strand getrokken. Door kortsluiting begon de te water geraakte wagen te roken, maar dat leidde niet tot brand. De terreinwagen is vervolgens naar de strandopgang getrokken.

Lees ook: Buitengrenspatrouille van de marechaussee eindigt in de Noordzee door snel opkomend water: ’Ik denk dat deze jongens niet uit de regio kwamen’

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

© NieuwsFoto.nl

Meer nieuws uit IJmond

Meest gelezen