Helderse mannen verdacht van diefstallen aan Marsdiepstraat en Schoenerstraat. Politie op zoek naar eigenaar van portemonnee, mobiele telefoon, sieraden en sportschoenen

Hans Brandsma
Den Helder

Na woninginbraken aan de Marsdiepstraat en Schoenerstraat in Den Helder zijn er zaterdagochtend twee verdachten aangehouden. Het gaat om mannen uit Den Helder. De politie is nog op zoek naar eigenaren van gestolen spullen.

Rond tien voor zeven kreeg de politie een melding van een getuige die twee verdachte mannen had weg zien lopen bij een woning aan de Marsdiepstraat. Daarna zouden ze naar de woning aan de Schoenerstraat zijn gegaan en werd een bewoner in de slaapkamer met de inbrekers geconfronteerd. Beide mannen sloegen vervolgens op de vlucht.

Een achttienjarige verdachte werd aan de Schoenerstraat aangehouden, zijn één jaar jongere kompaan na een korte achtervolging aan de Galjoenstraat. In de wijk Nieuw Den Helder Zuidoost werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aan verschillende auto’s gemorrels, waarschijnlijk om te kijken of een van de deuren open was gelaten. Of de beide verdachten hier een rol in hebben gespeeld is nog in onderzoek. De mannen droegen in een rugtas sieraden, een portemonnee, een mobiele telefoon en sportschoenen met zich mee. Deze goederen zijn vrijwel zeker afkomstig van eerdere diefstallen. De politie is op zoek naar de eigenaren.

Meer nieuws uit Noordkop

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.