Verbouwing Beejee nodig voor beter gebruik Beemster jongerencentrum

Beejee in Middenbeemster moet verbouwd worden.© Foto Cyclomedia

Robert Jan van der Woud
Middenbeemster

Er is een verbouwing nodig om jongerencentrum Beejee in Middenbeemster beter te kunnen gebruiken. Welke investering daarmee is gemoeid, is nog niet zeker. Maar volgens wethouder Paul van Meekeren is een opknapbeurt onvermijdelijk.

Het opknappen van Beejee is al een tijdje onderwerp van gesprek. De gemeente wil dat het gebouw vaker en breder wordt gebruikt, dan alleen als jongerencentrum. Ook wat dat laatste betreft kunnen de uren worden uitgebreid. De inwoners van Middenbeemster vragen daar al langer om. De gemeente is als eigenaar betrokken bij de plannen, daarnaast kijken de wijkmanager en Clup Welzijn naar de toekomst van het gebouw. Dat werd een tijdje niet gebruikt, maar sinds enkele jaren doet het weer dienst als jongerenvoorziening.

Na een openstelling voor jongeren op alleen vrijdag is die functie weer uitgebreid. Jongeren zijn er nu op woensdag-, donderdag- en vrijdagavond welkom. Op woensdagmiddag kan de speeltuin gebruikmaken van het pand. De voedselbank heeft Beejee in gebruik als verdeelpunt voor voedselpakketten, er is huiswerkbegeleiding en er wordt muziekles gegeven. Jongeren met een beperking kunnen er regelmatig samen koken en eten.

,,Naast dit alles is het de bedoeling om met de partners vanuit Beejee te gaan werken en de bewoners van Beemster hier te kunnen ontvangen voor een gesprek, dan wel te kunnen helpen bij een hulpvraag’’, schrijf wethouder Van Meekeren in een brief aan de gemeenteraad. Maar voor die verdere uitbreiding is wel een goede accommodatie nodig. Inmiddels zijn de eerste schetsen gemaakt om de mogelijkheden van een verbouwing in kaart te brengen. De gemeente moet nog wel bekijken welk kostenplaatje daaraan hangt.

Wat wel met spoed nodig is, is onderhoud van de technische installatie. Met name de elektrische situatie is hard aan verbetering toe. Dat moet met spoed worden opgepakt, stelt Van Meekeren vast. ,,Voor het daadwerkelijk verbouwen is er nog geen planning. Het laten offreren, zoeken van een aannemer en schaarste van diverse bouwmaterialen maakt dat op dit moment lastig.’’

Meer nieuws uit Zaanstreek-Waterland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.